Пропагандистку Монтян позбавили права на адвокатську діяльність в Україні

Пропагандистку Монтян позбавили права на адвокатську діяльність в Україні

Укрінформ
Відому адвокатку та російську пропагандистку, обвинувачувану у закликах до повалення конституційного ладу України та запереченні російської агресії, позбавили права на заняття адвокатською діяльністю в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За скаргою Офісу генерального прокурора Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Житомирської області позбавила адвокатку права на заняття адвокатською діяльністю», - ідеться у повідомленні.

Вона обвинувачується у здійсненні публічних закликів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону України, публічному запереченні здійснення збройної агресії РФ, а також виправдуванні війни (ст. 109, ст. 110, ст. 111-1, ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, з березня 2022 року на пропагандистських каналах систематично публічно висловлювалася щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Читайте також: СБУ оголосила нову підозру російській пропагандистці Симоньян

«Ідеологічно обґрунтовуючи існування самопроголошених республік, вона виправдовувала збройну агресію РФ. Публічно закликала до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, зміни меж території та державного кордону України», - зазначили в ОГП.

У березні 2023 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо пропагандистки.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку, відому адвокатку Тетяну Монтян, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-