Онлайн-навчанні в «Армія+»: особливий акцент зроблений на модулі із застосування БПЛА

Онлайн-навчанні в «Армія+»: особливий акцент зроблений на модулі із застосування БПЛА

Укрінформ
Комплексне онлайн-навчання в застосунку "Армія+" наразі містить 3 великих модулі, і особливий акцент зроблено на навчальному модулі із застосування БПЛА.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому наголосила під час брифінгу заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Ми вперше запускаємо в "Армія+" комплексне онлайн-навчання. Ми розуміємо, що сучасний світ 21-го сторіччя зобов'язує нас до сучасних цифрових кроків і в армії також. Відповідно, в «Армія+» з'явився курс онлайн-навчання, який складається з трьох великих модулів - це загальновійськова справа, це побут в бойових умовах і це безпілотні літальні апарати», - повідомила Черногоренко, додавши, що всі українці й українки, які стають на захист держави, зможуть отримати поради та всі знання щодо сучасної війни з ворогом.

Особливий акцент, за словами заступниці міністра, зроблено на навчальному модулі із застосування безпілотних літальних апаратів.

«Ми проводили опитування щодо того, який саме курс найпотрібніший для наших військових, і в лідерах був курс по БПЛА. Це опитування пройшло 17 тисяч кваліфікованих військовослужбовців, і ми запускаємо курс «Основи керування БПЛА». В цьому курсі буде не тільки основна лінійка наших вітчизняних БПЛА або БПЛА, які знаходяться на озброєнні української армії. Ми також дамо можливість вивчити і дослідити ворожі БПЛА, тому що наші військові мають розуміти, як боротися, які контрзаходи робити для того, щоб захищати нашу Батьківщину, щоб захищати здоров'я і життя наших військовослужбовців», - пояснила Черногоренко.

Читайте також: У застосунку «Армія+» з’явилися п'ять нових видів рапортів

Вона додала, що в планах – запуск додаткових навчальних курсів на "Армія+" практично щомісяця.

«Ми хотіли б зробити так, щоб за запитом військовослужбовців ми надавали можливість отримання додаткових знань, якихось порад або, як ми називаємо, лайфхаків для того, щоб наші військові були більш обізнаними, більш готовими до ефективного знищення ворога», - наголосила заступниця міністра.

Черногоренко також зауважила, що наразі функція навчання буде доступна лише для авторизованих військовослужбовців у застосунку "Армія+", цивільні особи не можуть туди доєднатись.

Також заступниця міністра повідомила, що доступ до навчальних курсів, крім військовослужбовців ЗСУ, зможуть отримати й представники інших складових Сил оборони.

«Як тільки ми зможемо підключати військовослужбовців через Армія ID, а ви знаєте, що ніхто з цивільних осіб не може доєднатися до застосунку без процедури авторизації. Власне, як тільки ми залучимо, і я закликаю також інші Сили оборони долучатися до такої авторизації, надавати нам можливість і доступ до утримання даних щодо військовослужбовців, наприклад, Національної гвардії, Державної прикордонної служби і так далі. І ми вже ведемо ці перемовини з нашими партнерами. Як тільки буде завершена можливість підключення через авторизацію, звісно, до цього модулю також будуть мати доступ й інші Сили безпеки і оборони», - повідомила заступниця міністра оборони.

Крім того, за її словами, на сьогодні вивчається можливість запровадження подібних онлайн-курсів для застосунку "Резерв+".

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що в застосунку "Армія+" з’явився сервіс онлайн-навчання, де зібрані верифіковані навчальні матеріали з військової справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-