В Україні готуються впровадити нову технологію швидкісного Wi-Fi

В Україні готуються впровадити нову технологію швидкісного Wi-Fi

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК) підтримала впровадження в Україні новітнього стандарту Wi-Fi 6E.

Як передає Укрінформ, про це НКЕК повідомляє у Фейсбуці.

«Пропозиції щодо відкриття для нового стандарту діапазону 6 ГГц погоджено на Засіданні НКЕК та запропоновано Мінцифри внести відповідні зміни до Плану розподілу і користування радіочастотним спектром в Україні», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Понад дві тисячі медзакладів під’єднані до швидкісного інтернету - МОЗ

Новий стандарт Wi-Fi 6E забезпечить:

  • збільшення пропускної здатності для Wi-Fi мереж (480 МГц додаткового спектра), що означає більш високу швидкість, меншу затримку та одночасну передачу набагато більших обсягів інформації для користувачів Wi-Fi;
  • гармонізацію використання радіочастотного спектра для радіотехнології Wi-Fi з ЄС;
  • постачання сучасного радіообладнання в Україну.

Умови застосування новітнього стандарту радіообладнання Wi-Fi 6E на території України будуть аналогічні до європейських – на підставі загальної авторизації без присвоєння радіочастоти.

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укрзалізниця» обладнала системами доступу до інтернету через Wi-Fi десять поїздів Hyundai, по два Skoda, Тарпан та з вагонами МПЛТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-