Акція «Врятуйте українських полонених» відбудеться у Женеві під час конференції Червоного Хреста

Акція «Врятуйте українських полонених» відбудеться у Женеві під час конференції Червоного Хреста

Укрінформ
Громадська організація «Вояцький Визвіл» та інші об'єднання родин військовополонених і зниклих безвісти захисників України проведуть у швейцарській Женеві акцію та публічно звернуться до МКЧХ.

Акція «Врятуйте українських полонених. Знайдіть зниклих» відбудеться на Площі Націй 29 жовтня о 17:30, передає Укрінформ із посиланням на допис у Телеграмі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. 

Як зазначається, з 28 до 31 жовтня у Женеві відбудеться 34-та Міжнародна конференція Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, яка проходить раз на чотири роки. «На такому зібранні делегати світового Червонохресного руху мали б обговорювати як свої успіхи, так і проблеми, що заважають ефективній роботі організації», - йдеться в повідомленні.

У Коордштабі зауважили, що оргкомітет конференції відмовився виносити на обговорення кричущу проблему відсутності доступу МКЧХ до незаконних в’язниць Росії, де утримуються українські військовополонені та цивільні.

Організатори акції неодноразово зверталися до центрального офісу МКЧХ із пропозицією обговорити цю проблему. «Ситуація відсутності доступу до місць утримання полонених не тільки суперечить Женевським конвенціям та порушує права людей, це є небезпекою для життів бранців», - вказується в дописі.

Читайте також: Лубінець повідомив ООН та МКЧХ про можливий розстріл росіянами 9 українських полонених у Курській області

Така ситуація створює умови для тотальної безкарності Росії, переконані в Коордштабі. Це призводить до систематичних тортур, знущань, вбивств українських полонених, військових та цивільних, а також до приховування їх або їхніх тіл.

«На жаль, всі ці звернення були проігноровані. Тому, подолавши 2,5 тисячі кілометрів, родини українських військовополонених та зниклих безвісти захисників України мають намір безпосередньо в Женеві звернутися безпосередньо до учасників 34-ї Міжнародної конференції Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, аби привернути їхню увагу до катастрофічного стану українців в російській неволі», - наголосили у штабі та запросили всіх небайдужих стати поруч у боротьбі за життя.

Читайте також: Україна має докази умисного обстрілу росіянами представників Червоного Хреста на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз закликає РФ дотримуватися міжнародного гуманітарного права та припинити страти й катування українських полонених. Від Росії вимагають надати негайний доступ гуманітарним організаціям до ув'язнених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-