Зеленська в інтерв’ю португальському каналу окреслила інформаційний бік російської агресії

Зеленська в інтерв’ю португальському каналу окреслила інформаційний бік російської агресії

Відео
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська в інтерв’ю португальському політичному оглядачу Нуну Рожейру окреслила інформаційний бік російської агресії, зокрема фейки та дезінформацію.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зауважила перша леді, торік Рожейру опублікував книгу «Справжня війна. Вторгнення в Україну та національна оборона Португалії», у якій викрив російську пропаганду та порушення міжнародного права, пояснив читачу, чому російська агресія стосується не лише України, а й усього світу, якщо цей світ хоче бути вільним.

«Цей факт і сама стараюся доносити під час усіх своїх міжнародних візитів, тому охоче прийняла запрошення пана Рожейру щодо інтерв’ю для його програми на популярному португальському каналі SIC», – зазначила Зеленська.

Вона констатувала, що більшість українців уже навчені інформаційної гігієни, тоді як багатьом європейцям задля власної безпеки ще належить їй навчитися.

Вторгнення Росії в Україну, як припустила перша леді, є, імовірно, першою у світі війною у прямому ефірі, коли все, що відбувається, одразу ж потрапляє на екрани.

«Тому той, хто хоче знати правду, завжди її дізнається. Але інший бік цієї прозорості – те, що ми не можемо захистити наших дітей від інформації, що травмує. Ми живемо в одному інфопросторі й одразу говоримо з ними про те, що відбувається, як із дорослими, – нарівні, щиро. Як спинити агресію назавжди, як зробити світ більш справедливим і безпечним. Українські діти думають про це разом із нами вже зараз, що дуже тішить, бо значить, вони готові бути свідомими громадянами. Не дітьми війни, а її переможцями», – наголосила вона.

Зеленська підкреслила, що саме для підтримки українських дітей і працюють як державні проєкти (від програми ментального здоров’я до реформи шкільного харчування), так і проєкти її Фундації (від відбудови закладів освіти до підтримки всиновлення та прийомних родин).

Щодо найближчого майбутнього, дружина Президента відповіла, що бачить Україну державою, яка «захистила право на існування, не дала Росії затягнути себе в тоталітаризм, країною, що здобула заслужену повагу».

Читайте також: Зеленська на конференції у Португалії: Коли довго толерувати агресора, він виграє час на нові злочини

«Але насправді все це відбувається вже зараз – уже зараз Україна може багато чого дати світові: нові ідеї, досвід, талановитих людей – і в мистецтві, і в освіті, і в медицині. Аби лише її готові були чути», – зауважила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, у межах візиту до Португалії Олена Зеленська відкрила в Лісабоні меморіальну дошку жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

В Ешторілі перша леді виступила на конференції «Час переосмислити», де акцентувала на наслідках довгого толерування агресора.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-