МОК заборонив журналістам з РФ використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

МОК заборонив журналістам з РФ використовувати символіку країни на Олімпіаді в Парижі

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з Росії використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Про це повідомляє «Настоящее время», передає Укрінформ.

У МОК журналістам підтвердили, що до представників ЗМІ «висуваються такі ж вимоги, як і до нейтральних спортсменів». Тобто ці ж вимоги стосуються і медійників з Білорусі.

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту. Вони мають виступати без символіки країни на формі, не бути військовослужбовцями та не підтримувати війну в Україні у своїх соцмережах.

Олімпійський комітет країни-агресора, у свою чергу, попередив російських спортсменів, які погодяться виступати в нейтральному статусі про можливе порушення російських законів. «Що стосується окремих спортсменів, котрі, як і раніше, готові прийняти принизливі критерії можливої участі в Іграх, то навіть стосовно них МОК робить усі зусилля для мінімізації числа запрошених», - заявили в ОКР.

Читайте також: Учасників Олімпіади у Парижі захищатимуть від кібербулінгу за допомогою штучного інтелекту

Як повідомлялося, у середині жовтня 2023 року МОК позбавив повноважень Олімпійський комітет Росії (до окремого подальшого повідомлення) через незаконне включення до його складу спортивних організацій з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Згідно з рішенням МОК, Олімпійський комітет РФ не має права діяти як національний олімпійський комітет. ОКР також позбавлений права отримувати фінансування міжнародного олімпійського руху.

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-