На Олімпіаді у Парижі представили «цифрову» українську збірну

На Олімпіаді у Парижі представили «цифрову» українську збірну

Фото, відео
Укрінформ
У представництві української збірної на Олімпіаді в Парижі Volia Space презентували мультимедійний проєкт «Відроджені» (The Revived) про українських атлетів, що загинули внаслідок російської агресії.

Як передає кореспондент Укрінформу, «відроджені» за допомогою штучного інтелекту герої проєкту, за згодою родичів та їхніх сімей, розказують свої історії.

Автори ідеї - команда міжнародної рекламної агенції BBDO. Проєкт створено за підтримки Brand Ukraine, Міністерства молоді та спорту України та Офісу Президента.

“Ця ідея зʼявилася з сильного відчуття несправедливості, коли світ прийняв рішення допустити російських атлетів до участі в Олімпійських іграх. Це відчувалося як сюр. Тому потрібна була сильна кампанія, щоб нагадати світу про ціну російської агресії”, — розповіла автор проєкту, креатор рекламної агенції BBDO Germany Інна Табаченко.

У «цифрову» олімпійську збірну увійшли боксер Максим Галінічев, який загинув у боях на Луганщині у 2023 році, а також Анастасія Гончарова (велоспорт), Федір Єпіфанов (фехтувальник), Олександр Пєлєшенко (важкоатлет), Нікіта Засядько (плавець) та Микола Жидков (футболіст), які також стали жертвами війни.

«Через російську навалу Україна щодня втрачає молодих і талановитих хлопців та дівчат. Вони могли стати олімпійськими чемпіонами чи нобелівськими лауреатами, але їх позбавили такої можливості. Саме тому ми запустили «Відроджених», ми хочемо розповісти всьому світові про цей злочин», - сказав голова напрямку Content & Digital у Brand Ukraine Тім Макаров.

За словами речника Міністерства молоді та спорту України Сергія Бикова, на сьогодні відомо про 489 українських атлетів, які загинули через війну РФ проти України.

Читайте також: Одностороннє олімпійське перемир’я неможливе - депутат Ради

Як повідомлялося, у Парижі перед Олімпіадою вшанували пам'ять загиблих українських атлетів.

Фото: Brand Ukraine та Мінмолоді та спорту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-