Гутцайт: У нас дуже патріотична команда, яка прагне перемоги

Гутцайт: У нас дуже патріотична команда, яка прагне перемоги

Олімпіада-2024
Укрінформ
В ца олімпійські дні емоціями, відчуттями та сподіваннями поділився президент НОК України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

В ефірі Єдиного інформаційного марафону з ведучими телеканалу «Ми - Україна» Гутцайт, зокрема,  прокоментував бронзову перемогу української фехтувальниці Ольги Харлан – першу для України на Іграх XXXIII Олімпіади, передає Укрінформ.

«Емоції шалені. Ми ж усі розуміємо, як складно було виступати Ользі, тому що її батьки живуть у Миколаєві, вона тренується в Італії… Ми всі знаємо, що Оля - патріотка України. Вона сильна духом. І вона була серйозно налаштована на перемогу», - сказав Вадим Гутцайт.

У телеефірі президент НОК України вкотре наголосив, що нинішнього року спортсмени на Олімпійських іграх - це амбасадори нашої держави, які демонструють всьому світові, що завдяки Збройним силам України ми вистояли і продовжуємо боротися.

«Перемога Ольги дуже важлива. Увесь світ побачив у Парижі прапор України і її маску в кольорах національного прапора. Свою перемогу вона присвятила Україні. Це потужний меседж світові, що ми вистояли і боремось за свою Незалежність», - сказав Вадим Гутцайт.

Лідер олімпійського руху України подякував спортсменам, які вже завершили свій шлях на Олімпійських іграх у Парижі і тим, які продовжують боротьбу за нагороди, а також тренерам і всій команді, які, попри війну, продовжують робити свою справу.

Читайте також: У Парижі відкрили Український дім «Volia Space», який працюватиме під час Олімпіади

Олімпійський чемпіон оптимістично відповів і на запитання про очікування від нового дня на Олімпіаді-2024 та виступів наших олімпійців: «Завтра – нові змагання. Всі наші спортсмени готуються… Усі прагнуть перемоги. Але це - Олімпіада, спорт: хтось виграє, хтось програє… Україна живе у війні. Тому те, що ми тут, - це вже досягнення… У багатьох видах спорту ми маємо надію, що наші спортсмени витримають таку психологічно непросту ситуацію, будуть боротися за нагороди, і здобудуть їх».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-