Олег Верняєв сподівається, що заборони на виступи для росіян не закінчаться разом з Олімпіадою

Олег Верняєв сподівається, що заборони на виступи для росіян не закінчаться разом з Олімпіадою

Фото
Укрінформ
Український гімнаст Олег Верняєв, олімпійський чемпіон Ігор 2016 року, сподівається, що федерації різних видів спорту після цієї Олімпіади не змінять свою позицію щодо відсторонення російських та білоруських атлетів та будуть і надалі дотримуватись цієї лінії.

Про це український чемпіон світу зі спортивної гімнастики розповів на зустрічі із журналістами в Українському домі на Олімпіаді в Парижі, передає кореспондентка Укрінформу.

«Сподіваюся, що не буде такого, що зараз весь цей ефект після Олімпіади пройде, і всі федерації скажуть, ну погралися, тепер можна повертати всіх спортсменів», - сказав Верняєв.

За його словами 11 того серпня, коли закінчаться Олімпійські ігри, можуть забути про обмеження, оскільки на новий олімпійський цикл почнуть допускати нові види спорту, а це означає і роботи з новими федераціями, які ще не запроваджували заборони щодо росіян та білорусів.

«Тому над всім потрібно працювати над цим далі», - вважає український гімнаст.

Верняєв також відзначив, що збірна зберігає непогані шанси на нагороди під час змагань в окремих видах.

Читайте також: Мережко - про участь росіян на Олімпіаді: Їх не має бути навіть під нейтральним прапором

«У нас є від двох до шести фіналів ще, тому будемо боротися, будемо змагатися. Всі хлопці мають шанси, вони вже з медалями, тому, як то кажуть, зробимо все, щоб не завершити без нагород цю Олімпіаду для гімнастики», - підкреслив він.

Нагадаємо, що гімнастичні фінали в окремих вправах відбудуться 3-5 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, українським гімнастам Іллі Ковтуну на Олегу Верняєву не вдалося здобути нагороди в індивідуальному багатоборстві на Олімпійських іграх у Парижі (Франція).

У фіналі Ковтун набрав четверту суму (86,165), Верняєв (84,399) - восьму серед 24 учасників.

Фото: Мінмолодьспорт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-