Лілія Подкопаєва: Реформу системи спорту треба починати негайно

Лілія Подкопаєва: Реформу системи спорту треба починати негайно

Укрінформ
Реформи українському спорту потрібні вже сьогодні, оскільки без них в країні не буде нового покоління спортсменів, здатних у майбутньому виступати на Олімпіадах.

Про це олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва сказала під час зустрічі з журналістами в Українському домі Volia Space на Олімпіади в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз найважливіше для держави – це закінчити війну, а потім займатися відбудовою. Проте ми продовжуємо приїжджати на Олімпійські ігри завдяки нашим захисникам, які дали нам можливість брати участь у змаганнях. Треба робити висновки. Навіть якщо зараз ми не зможемо взяти медалі в деяких дисциплінах, реформи потрібні вже сьогодні», - розповіла Подкопаєва.

За її словами, зміни у спортивній системі мають базуватися на синергії між бізнесом і федераціями. Важливо також аналізувати помилки та постійно вносити зміни.

«Ми бачимо і знаємо, що у нас немає достатньої кількості спортсменів, і це проблема, яка виникла давно. Я пам'ятаю, скільки дітей було на чемпіонатах України раніше і скільки зараз - це сльози на очах», - додала чемпіонка.

Читайте також: Олег Верняєв сподівається, що заборони на виступи для росіян не закінчаться разом з Олімпіадою

Також, на її думку, має працювати національна пропаганда здорового способу життя, щоб займатись спортом вважалося модним і сучасним.

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі відбулася зустріч українських спортсменів з мером міста Анн Ідальго.

На заході у мерії були присутні посол України у Франції Вадим Омельченко, т.в.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний, дворазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, шеф місії Людмила Панченко та представники засобів масової інформації з різних країн.

Фото: Мінмолодьспорт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-