Президент ВАДА Вітольд Банька засвідчив солідарність з Україною

Президент ВАДА Вітольд Банька засвідчив солідарність з Україною

Укрінформ
Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний провів зустріч із врезидентом Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Вітольдом Банькою.

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці у сфері боротьби з допінгом, а також виклики, з якими стикається спортивна сфера України через російську агресію, передає Укрінформ.

Матвій Бідний подякував ВАДА за підтримку України та за принципову позицію щодо засудження дій Росії та Білорусі. Попри складні умови, Україна продовжує розвивати національну антидопінгову політику.

Матвій Бідний розповів про нове законодавство, яке розробили у співпраці з Радою Європи та ВАДА і яке відповідає міжнародним конвенціям і кодексу ВАДА. Це дозволило повністю перезавантажити національну антидопінгову інфраструктуру та започаткувати нові ініціативи для боротьби із допінгом у спорті.

Очільник міністерства також наголосив на важливості ширшої участі спортсменів у захисті чистого спорту та ініціативі створення посади антидопінгового омбудсмена. Окремо Матвій Бідний зазначив, що боротьба проти допінгу є пріоритетом у роботі міністерства.

Читайте також: Volia Space: Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну

Президент ВАДА висловив солідарність з українцями та нагадав, що ВАДА була однією з перших міжнародних спортивних організацій, яка рішуче засудила агресію Росії.

Фото: facebook.com/minmolodsport.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-