У НОК накородили спортивних лауреатів квітня-серпня-2024

У НОК накородили спортивних лауреатів квітня-серпня-2024

Укрінформ
У київському Олімпійському домі відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Найкращий спортсмен місяця».

Як повідомляє пресслужба НОК України, нагороди отримали спортсмени, які протягом квітня-серпня 2024 року стали переможцями Олімпійських ігор-2024, чемпіонатів світу та Європи відповідно до рішення експертної комісії НОК, передає Укрінформ.

Відкриваючи церемонію нагородження найкращих спортсменів і тренерів місяця, президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт поділився власними емоціями від Ігор XXXIII Олімпіади в Парижі та виступу українських шаблісток зокрема.

«Щиро дякую, що ви подарували Україні ті емоції, на які ми очікували. За вас вболівала вся країна. І ваша перемога стала ковтком свіжого повітря. Ви разом із тренерами і федерацією працювали, як команда», – сказав Гутцайт.

Фехтувальниця Ольга Харлан отримала нагороду «Найкраща спортсменка липня 2024 року» (за «бронзу» Олімпійських ігор-2024) і разом із партнерками (олімпійськими чемпіонками з фехтування на шаблях у командній першості Аліною Комащук та Юлією Бакастовою) - спеціальні відзнаки «Найкраща команда серпня 2024 року». На знак вдячності за «золото» Олімпіади-2024 в Парижі дівчата отримали нагороди у вигляді мініатюрних шабель та шоломів у національних кольорах. Таку ж нагороду буде передано й Олені Кравацькій, яка, на жаль, не змогла бути присутньою на церемонії нагородження.

Окрім олімпійських чемпіонок, відзнаки НОК України - плакетки та спеціальні статуетки за гарні результати виступів на чемпіонатах світу та Європи сьогодні також отримали:

«Найкраща юна спортсменка квітня 2024 року» Анна Максименко -  чемпіонка світу з фехтування серед кадетів в особистих змаганнях жіночої шпаги та «Найкращий тренер юної спортсменки квітня 2024 року» Андрій Орліковський - особистий тренер Анни Максименко;

«Найкращий юний спортсмен червня 2024 року» Олександр Желтяков -  чемпіон та бронзовий призер чемпіонату Європи з плавання;

«Найкращий юний спортсмен липня 2024 року» Єгор Якушенко -  чемпіон Європи з греко-римської боротьби, серед юнаків до 20-ти років, вагова категорія до 97 кг та «Найкращий тренер юного спортсмена липня 2024 року» Микола Єларінов – особистий тренер Єгора Якушенка.

Читайте також: Volia Space: Як Україна на Олімпійських іграх розповідала про війну

У режимі онлайн до заходу приєдналися переможці травня: «Найкраща юна спортсменка місяця» Аліна Дадерко - срібна призерка чемпіонату світу з важкої атлетики до 17-ти років та її особистий наставник, «Найкращий тренер юної спортсменки травня 2024 року» Вікторія Шаймарданова.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-