Загрози забудови немає: київський стадіон «Атлет» передадуть НСК «Олімпійський»

Загрози забудови немає: київський стадіон «Атлет» передадуть НСК «Олімпійський»

Ексклюзив
Укрінформ
Мінмолодьспорту та Федерація легкої атлетики України підписали меморандум щодо захисту та розвитку київського стадіону "Атлет".

Як повідомили Укрінформу в Міністерстві молоді та спорту, стадіон передадуть в управління НСК "Олімпійський", тенісні корти, які були тимчасово облаштовані на стадіоні, демонтовано.

"Розвиток стадіону "Атлет" є спільною метою міністерства та всієї легкоатлетичної спільноти. Ми продовжуємо шукати можливості для залучення коштів на завершення реконструкції стадіону, яку довелося зупинити через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Крім того, ми активно працюємо над технічними рішеннями безпеки, які дозволять спортсменам тренуватися на "Атлеті" ще до завершення реконструкції", — повідомив міністр молоді та спорту Матвій Бідний.

Фото: Міністерство молоді та спорту

Як зазначили у Мінмолодьспорту, 24 вересня 2024 року міністерство та Федерація легкої атлетики України підписали меморандум про співпрацю щодо захисту та розвитку київського стадіону "Атлет". Цей документ спрямований на посилення співпраці та покращення комунікації між міністерством та легкоатлетичною спільнотою.

Читайте також: Маємо вибудувати єдину політику управління спортивною інфраструктурою під час війни - Мінмолодьспорту

Першими кроками в реалізації домовленостей стали повний демонтаж тенісних кортів на території "Атлету" та початок передачі стадіону в управління Національному спортивному комплексу "Олімпійський".

"Стадіон "Атлет" має величезне значення як для масового, аматорського спорту, так і для професійних атлетів, оскільки він є розминочним майданчиком НСК "Олімпійський". Передача його в управління "Олімпійського" — логічний крок для розвитку обох спортивних комплексів", — зазначила в.о. президента Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха.

Як наголошують у Мінмолодьспорту, наразі немає жодної загрози забудови стадіону. Земельна ділянка площею 2,5 гектара, на якій розташований "Атлет", має рекреаційне призначення і перебуває у державній власності, де й залишатиметься надалі.

Як повідомлялося, раніше в соцмережах розкритикували дії керівництва СК "Атлет", зокрема розміщення у центральної частини київського стадіону "Атлет" тенісних кортів.

В.о. директора ДП "СК "Атлет" Андрій Бурлаков заявив у коментарі Укрінформу, що стадіон перебуває в стадії реконструкції, яка була зупинена через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Тенісні корти, за його словами, були облаштовані на стадіоні тимчасово. Інші спортивні обʼєкти та легкоатлетичні сектори залишилися без змін.

Перше фото: kyiv24.news 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-