Українські ветерани взяли участь у спортивних змаганнях в Іспанії Arnold Classic Europe

Українські ветерани взяли участь у спортивних змаганнях в Іспанії Arnold Classic Europe

Фото
Укрінформ
Національна збірна команди України взяла участь в міжнародних спортивних змаганнях Arnold Classic Europe в Іспанії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

"11 жовтня у Мадриді розпочався спортивний фестиваль Arnold Classic Europe, заснований Арнольдом Шварценеггером. Щорічно участь у ньому беруть тисячі спортсменів із понад 50 країн. У рамках фестивалю проходять міжнародні спортивні змагання ветеранів війни Strong Spirit's Games", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україну представляла команда з 50 ветеранів війни, військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, а також тих, хто отримав поранення та інвалідність під час виконання службових обов’язків.

Читайте також: В Україні започаткували спортивні змагання для ветеранів

Українські захисники та захисниці змагалися у жимі лежачи на максимальну вагу та лежачи на рази, ейрбайку, веслуванні на тренажері Concept2 та у ривку гирі. Всі види спорту адаптовані відповідно до груп категорій учасників.

Харківські ветерани вибороли 27 медалей на Strong Spirit's Games; ветерани Рівненщини везуть додому 15 медалей зі змагань у Мадриді.

Українські ветерани взяли участь у спортивних змаганнях в Іспанії Arnold Classic Europe / Фото: Мінветеранів, Олександр Коваль та Харківська ОВА

Як повідомили Укрінформу у Вінницькій ОВА, вінницькі ветерани-стронгмени здобули сім медалей на змаганнях Strong Spirit’s Games.

Як зазначається, на перших міжнародних змаганнях серед ветеранів Strong Spirit’s Games, започаткованих Федерацією стронгмену України, Ярослав Фіногенов та Армен Гарибян здобули нагороди у різних дисциплінах.

Зокрема, Гарибян продемонстрував високі результати, виборовши золоті медалі у трьох дисциплінах: жимі (31 раз/80 кг за 1 хв), веслуванні спринт (на 100м за 15,6 с), жимі на максимальну вагу (155 кг). Крім того, він здобув бронзу у веслуванні на 100 секунд (524 м).

Ярослав Фіногенов здобув дві срібні медалі, виконавши жим на рази - 40 разів за 1 хв/60 кг, а також гирі - 59 разів за 2 хв по 16 кг. У жимі на максимум (125 кг) стронгмен завоював бронзу.

Четверо ветеранів з Дніпропетровщини здобули медалі на міжнародних змаганнях Arnold Classic Europe, повідомляє портал Відкритий.

Серед спортсменів, які здобули нагороди: Ігор Троян (3 золоті, 2 срібні медалі); Назар Вознюк (5 золотих, 1 срібна, 1 бронзова медаль); Едуард Саєнко (3 золоті, 1 срібна, 3 бронзові медалі); Роман Танайсічук (3 золоті, 3 срібні, 1 бронзова медаль).

Як повідомлялося, у серпні змагання з адаптивних видів спорту “Сильні України” у Звягелі зібрали понад 130 учасників із різних областей – ветеранів і військовослужбовців із різними видами ушкоджень і травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-