Українська збірна виборола рекордні 188 медалей на змаганнях Arnold Classic Europe

Українська збірна виборола рекордні 188 медалей на змаганнях Arnold Classic Europe

Фото
Укрінформ
Українська національна збірна виборола рекордні 188 медалей на міжнародних спортивних змаганнях серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців у Мадриді (Іспанія) Arnold Classic Europe.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, передає Укрінформ.

"В Іспанії завершилися міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна вперше брала участь у цих змаганнях та здобула рекордні 188 медалей: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових", - йдеться у повідомленні.

У турнірі загалом взяли участь представники п’яти країн (крім України – це ветерани зі Сполучених Штатів, Естонії, Ірландії та Нідерландів). Вони змагались у таких дисциплінах: жим лежачи, еірбайк, веслування на тренажері, ривок гирі.

Зазначається, що українська збірна 16 жовтня повернулася в Україну. Міністерка у справах ветеранів Наталія Калмикова привітала команду з високими спортивними досягненнями та відзначила ветеранів пам'ятними знаками.

Читайте також: Українські ветерани взяли участь у спортивних змаганнях в Іспанії Arnold Classic Europe

“Дякую вам за те, що ви гідно представили Україну на міжнародних змаганнях і перемогли. Кожен з вас представляв на міжнародній арені силу волі українців та наше прагнення до перемоги. Сподіваюсь що ваш приклад стане поштовхом для інших і все більше ветеранів буде приєднуватися до занять спортом. В Міністерстві ветеранів зараз розроблена та триває погодження з міністерствами спеціальна програма, яка передбачатиме щомісячну адресну фінансову допомогу, яку можна буде використати для занять у спортивних залах. Її зможе за бажання отримати кожен ветеран. Знайте: Мінветеранів зробить все можливе для вашої самореалізації”, – сказала Калмикова.

Українська збірна виборола рекордні 188 медалей на змаганнях Arnold Classic Europe / Фото: mva.gov.ua

Міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe тривали з 11 по 13 жовтня. Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших – 50 ветеранів війни та військовослужбовців.

Як повідомлялося, у серпні змагання з адаптивних видів спорту “Сильні України” у Звягелі зібрали понад 130 учасників із різних областей – ветеранів і військовослужбовців із різними видами ушкоджень і травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-