Тисячу літрів закарпатського бограча приготують на "Тернопільській брамі"
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив один із організаторів заходу Михайло Гросуляк.
"Цього року фестиваль локальної їжі та культури "Тернопільська брама" триватиме в обласному центрі з 9 до 12 травня. Упродовж чотирьох днів туристи із різних куточків України та з-за кордону матимуть можливість не тільки скуштувати автентичні галицькі та закарпатські страви, але й дізнатися рецепти їхнього приготування. Окрім цього, замахнулися на гастрономічний рекорд. Плануємо зварити тисячу літрів закарпатського бограча, який гості фестивалю безкоштовно куштуватимуть за найбільшим гостинним українським столом із суцільного дерева", - розповів Гросуляк.
За його словами, на Театральному майдані Тернополя найкращі ресторани обласного центру пригощатимуть фестивальну громаду своїми фірмовими стравами, різноманітними напоями із сухофруктів, ягід та цілющих рослин Медоборів і долин Дністровського каньйону.
Також у програмі "Тернопільської брами" – потужна музично-пісенна програма, велелюдна українська вечірка.