Кулінарний фестиваль на Львівщині представить автентичні бойківські страви
Про це повідомляє управління туризму та курортів Львівської ОДА, передає Укрінформ.
«На наших теренах етнічна група українців – бойки – населяє територію Сколівських Бескидів. До нині вони зберегли дуже багату матеріальну та нематеріальну культуру. Особливе місце належить традиційній бойківській кухні. У перспективі вона може стати основою для промоції і туристичного розвитку регіону», – розповіла керівник фестивалю Любов Горбацьо.
Серед страв, які учасники фестивалю матимуть змогу приготувати та скуштувати, будуть традиційні книші, ощипки, грибна юшка, колочений горох, мачанка та чорні пироги. А ще на гостей чекають лекція дослідниці бойківської кухні Любові Кузик, презентація книжки «Бойківська кухня», ігри та розваги.
За словами директора управління туризму і курортів ОДА Наталії Табаки, бойківський колорит – особливість Львівщини, якою можна пишатися. Славнозвісні «Бойківські Фестини» на Турківщині раз на п’ять років збирають туристів з усього світу. У Львівському регіоні є також багато дерев’яних бойківських церков. Одна з них належить до переліку світової спадщини ЮНЕСКО. Це храм Собору Пресвятої Богородиці у Маткові. В селі Урич на Сколівщині діє культурний-громадський центр «Хата у Глубокім». Він розташований у відреставрованій автентичній дерев'яній бойківській садибі. Там можна оглянути сучасну етнографічну виставку.
«Фестиваль «Майстерка бойківської кухні» є гарним доповненням етнічного туризму у нашій області», – додала Табака.
Проєкт «Майстерка бойківської кухні» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, державного агентства розвитку туризму.
Фестиваль відбудеться 26 вересня, початок о 12:00. Участь у майстер-класах – безкоштовна.
Фото: ЛОДА