Борщ із тюлькою, флуто та чебурек: у Маріуполі обирають страву-символ міста
Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці «Маріуполь – туристичне місто» у Фейсбуці.
«Нещодавно ми просили вас запропонувати свої варіанти традиційних та знакових для нашого міста страв, які, на вашу думку, мають право візуально представляти гастрономічну культуру нашого міста у вигляді трьох тематичних мініскульптур, які будуть встановлені цього року в межах проєкту «Гастрономічні цікавинки Маріуполя». Прийшов час обирати!», – йдеться в повідомленні.
Серед страв-номанантів – чебурек/чир-чир, шмуш, смажена тюлька, сушена тарань, маєрма, борщ з тюлькою, варена азовська креветка, хурубе, Маріупольський торт, чак-чак, флуто, азовська уха, бички в томаті, котлети з судака.
Віддати свій голос за страву-фаворита можна за посиланням. Відповіді приймаються до 28 лютого.
Зазначається, що мета проєкту полягає в ознайомленні гостей Маріуполя з кулінарними традиціями, унікальними рецептами страв та гастрономічними особливостями регіону з появою нових туристичних магнітів та підвищенні рівня обізнаності місцевих жителів щодо гастрономічних особливостей міста, збереження та оновлення традиційних рецептів місцевої кухні.
Проєкт реалізується за Програмою малих грантів сприяння розвитку культури, спорту, молодіжної політики та туризму.
Фото: Ірина Чубарова