ЄС має бути сильним і стояти поряд з Україною – президент Європарламенту

ЄС має бути сильним і стояти поряд з Україною – президент Європарламенту

Укрінформ
Європейський Союз рішуче засуджує російське вторгнення в Україну і має залишатися сильним, допомагаючи Україні у боротьбі із агресором.

Про це сьогодні під час віртуального виступу перед делегатами 8-го Європейського форуму із регіонального розвитку заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Наш європейський проєкт, наша європейська сила та зростання виходить із намірів Європи забезпечити рівний розвиток для всіх регіонів ЄС. Разом ми засуджуємо у найбільш рішучих термінах беззаконне російське вторгнення в Україну. Ми висловлюємо солідарність з усіма, хто страждає або загинули», - наголосила Мецола.

Вона нагадала, що саме солідарність демократичної Європи, яку країни ЄС мали можливість будувати крок за кроком, дозволяє витримувати іспит.

«Із усією нашою силою ми маємо продовжувати стояти поряд з Україною», - додала президент Європейського парламенту.

Вона зауважила, що Євросоюз та його окремі регіоні відчувають нині тиск у забезпеченні енергоносіями, що спричинений війною росії проти України, тож Європа має бути готовою до змін. У цьому контексті, з використанням всіх інструментів та переваг регіонального розвитку, європейці мають прискорити розбудову власного майбутнього, яке полягає в інноваційному розвитку економіки, у «зеленій» та цифровій трансформації всіх сфер життя.

«Як президент Європейського парламенту, я дуже пишаюся нашою єдністю та нашим наміром стояти проти агресії у кожному регіоні по усьому Європейському Союзу», - наголосила Мецола.

Як повідомлялося, 24 лютого путінська росія розпочала повномасштабну війну проти України. ЗСУ та підрозділи Територіальної оборони дають гідну відсіч ворогу, на боротьбу з яким піднявся весь народ України.

Цілеспрямовані обстріли російськими загарбниками мирних міст та селищ України вже призвели до того, що країну вимушено залишили більше 3 мільйонів біженців, переважно жінок і дітей, більша частина з яких прибула на територію країн Європейського Союзу. ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає біженцям з України право на проживання в ЄС, на соціальний захист, медичне обслуговування та працевлаштування. Цей пакет тимчасового захисту діятиме протягом року, із можливість продовження до 3 років, або припинення його дії, якщо ситуація дозволятиме безпечне повернення українців додому.

Європейська комісія створила спеціальний сайт для біженців з України, де вони можуть українською мовою отримати корисну інформацію про власні права та порядок дій на території країн Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-