Підтримка України в ЄС постійно зростає - спікерка парламенту Латвії

Підтримка України в ЄС постійно зростає - спікерка парламенту Латвії

Укрінформ
В умовах повномасштабної російської агресії підтримка України країнами Європейського Союзу постійно продовжує зростати.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказала очільниця парламенту Латвії Інара Мурнієце

«Як голова парламенту я регулярно беру участь у зборах спікерів парламентів країн Євросоюзу. І я мала можливість спостерігати за тим, як змінюється ставлення і позиція країн ЄС, глав їх парламентів. Ця підтримка постійно продовжує зростати. Наразі перевага сил на боці тих, хто підтримує Україну. І навіть ті країни, які спочатку висловлювалися і діяли стримано, вже надсилають вам зброю», - розповіла Мурнієце.

Вона наголосила, що так сталося саме завдяки Україні та українцям: «Це – підтримка вашої відваги, вашої любові до Батьківщини та того, що ви зараз стоїте на варті наших спільних європейських цінностей».

Читайте також: Інара Мурнієце, голова Саейми Латвії

При цьому Мурнієце підкреслила важливість того факту, що європейське суспільство зараз підтримує політику цінностей. «Це створює мотивацію для урядів – щоб вони теж підтримували політику цінностей. Інакше може виникнути ризик, що уряди зазнають спокуси скотитися назад до Realpolitik», - зазначила голова парламенту Латвії.

Як відомо, від початку російського вторгнення ЄС та його члени виявили солідарність з Україною, почали надавати їй істотну політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу.

Читайте також: Спікерка парламенту Латвії: Не можна поступатися ядерному шантажу рф

Вперше у власній історії ЄС виділив військову допомогу країні, що перебуває у стані активних бойових дій. З так званого Європейського фонду миру, який формується за рахунок внесків держав ЄС, Україна отримала п’ять траншів фінансування для закупівлі озброєння та військового обладнання на загальну суму більше 2,6 млрд євро.

При цьому високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель заявляв, що ЄС надаватиме Україні військову допомогу так довго, як це буде необхідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-