Біля німецького Бундестагу підняли прапор України

Біля німецького Бундестагу підняли прапор України

Фото
Укрінформ
У п’ятницю, 24 лютого, біля німецького Бундестагу підняли прапор України у зв’язку з роковинами російського вторгнення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Бундестагу.

Український прапор встановили поряд із прапорами ФРН і ЄС на флагштоках перед східним і західним входами до будівлі німецького парламенту. Також державний прапор України замайорів на південно-західній вежі будівлі Рейхстагу.

“Таким чином президія Бундестагу підхопила ініціативу німецько-української парламентської групи, щоб у цей день німецький Бундестаг продемонстрував особливо чіткий знак солідарності з українським народом», - заявили в парламенті.

Читайте також: У Британії хвилиною мовчання вшанували річницю війни в Україні

Вивішування прапорів у будівлі Рейхстагу регулюється службовими інструкціями. Біля кожної з чотирьох веж будівлі Рейхстагу постійно встановлені прапори: південно-східна вежа — з європейським прапором, а три інші вежі — з федеральним прапором. У деяких випадках південно-західна вежа будівлі Рейхстагу також позначається «райдужним» прапором.

Як повідомлялося, Україна вже рік протистоїть повномасштабному вторгненню рф. 24 лютого 2022 року росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині кордону. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам, знищивши за рік майже 147 тисяч загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-