Зона відчуження отримуватиме кошти на відновлення від ЄБРР

Зона відчуження отримуватиме кошти на відновлення від ЄБРР

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала рамкову угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля.

Про це повідомила пресслужба Міндовкілля, передає Укрінформ.

«Угода з ЄБРР – шанс на відновлення Зони відчуження після варварства російських окупантів: закупівлю втраченого обладнання, придбання новітньої протипожежної техніки, оновлення системи запобігання та протидії пожежам. Все те, що зробить умови праці понад 2300 працівників Чорнобилю кращими», - прокоментував рішення міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За його словами, завдяки ухваленому рішенню Україна зможе отримувати допомогу від партнерів, серед яких США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Канада – загалом вже 18 країн-вкладників.

Читайте також: Фахівці з ядерної безпеки удосконалюють системи радіаційного контролю у Зоні відчуження

На рахунку фонду вже €14 мільйонів. Зараз очікується офіційне оформлення зазначених внесків. Більш точні дані ЄБРР як адміністратор рахунку надасть на наступному засіданні Асамблеї вкладників рахунку 2 липня цього року.

Як повідомлялося, фінансова допомога Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) із початку повномасштабного вторгнення становить майже €4 мільярди.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-