Перші надходження від заблокованих активів РФ Україна може отримати у липні - фон дер Ляєн

Перші надходження від заблокованих активів РФ Україна може отримати у липні - фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейський Союз знайшов правовий шлях для того, щоб передати Україні надходження від заблокованих російських фінансових активів, тож перші перерахування в обсязі 1,5 мільярда євро з цих надходжень Україна зможе отримати вже у липні поточного року.

Про це сьогодні у Берліні під час Конференції з відновлення України заявила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, ми маємо надати Україні засоби для того, щоб захистити себе. Під час попередньої конференції з відновлення я зазначила, що ми маємо передати Україні надходження від заблокованих російських активів. Зараз ми це здійснили, у відповідності до міжнародного законодавства та зі збереженням стабільності фінансового ринку. Близько 1,5 мільярда євро прибутку з нарахувань будуть доступні (для України - ред.) вже у липні. 90 відсотків цих фондів будуть спрямовані на оборону, ще 10 відсотків - на відновлення», - зазначила президентка Єврокомісії.

Вона зауважила, що наприкінці цього тижня відбудеться саміт G7, учасники якого продовжать дискусію, як Україна зможе навіть швидше скористатися прибутками від заблокованих російських активів.

«Ми завжди говорили, що Росія має бути притягнута до відповідальності за свої злочини. І зараз ми примушуємо Росію платити», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС допоможе Україні відновити та децентралізувати енергетичну систему - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-