ЄБРР виділить ще мільярд євро на відбудову енергетичної інфраструктури України

ЄБРР виділить ще мільярд євро на відбудову енергетичної інфраструктури України

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку у рамках міжнародної конференції з відновлення України в Берліні підпише ще одну угоду про виділення Україні мільярда євро на потреби енергетики.

Про це заявила президент ЄБРР Оділе Рено-Бассо на відкритті пленарного засідання, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми збираємося на полях цієї конференції підписати зобов'язання про виділення ще одного мільярда», - заявила вона. За словами президентки, ключовий пріоритет - підтримка функціонування інфраструктури, а саме інвестиції в енергетику.

«Зараз зусилля будуть зосередженні на розподілених енергетичних потужностях, а не лише на генеруючих, як було минулого року», - пояснила Рено-Бассо.

За її словами, банк співпрацює не лише з урядом, а і з місцевою владою, яка має відіграти важливу роль в процесі цього розподілу.

«Муніципалітети є дуже важливим елементом у цьому відношенні, тому що багато чого можна зробити, наприклад, із системою опалення у дуже розподілений спосіб, а чим більше ви розподілені, тим більше ви захищені від наслідків російського нападу», - пояснила вона.

Новий пакет фінансової допомоги банку надійде, зокрема, до Луцького району і буде спрямований на децентралізацію теплопостачання.

Читайте також: Італія надасть Україні €140 мільйонів для відновлення інфраструктури

«Ми інвестували на сьогоднішній день понад 4,3 мільярда євро, половина з них торік була в приватному секторі, а половина в державному секторі - для підтримки інфраструктури», - підсумувала Рено-Бассо.

На думку глави ЄБРР фінансова підтримка України не менш важлива, аніж військова, оскільки дозволяє підтримувати економіку, яка в свою чергу генерує податки: «Це дозволяє людям залишатися в країні і продовжувати підтримувати військові зусилля».

Як повідомляв Укрінформ, Світовий банк разом із партнерами й донорами у рамках ініціативи PEACE (мир) мобілізував на підтримку України 42 мільярди доларів, із яких уже передав у вигляді траншів більше 38 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-