Реєстр збитків у «Дії»: сервіс розширив можливості

Реєстр збитків у «Дії»: сервіс розширив можливості

Укрінформ
Відсьогодні через «Дію» можна подати заяву на компенсацію за знищене та пошкоджене майно до міжнародного Реєстру збитків, заподіяних агресією Росії проти України.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Розширюємо можливості для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків у «Дії». Відтепер сервіс у «Дії» доступний для всіх українців, чиє житло було пошкоджене чи знищене», - йдеться в повідомленні.

Раніше для подання заяви потрібно було зареєструвати майно в Державному реєстрі речових прав (ДРРП) та мати акт комісійного обстеження в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. Тепер кожен українець, чия домівка зазнала руйнувань після 24 лютого 2022 року, може подати заяву в міжнародний Реєстр збитків на порталі «Дія».

Зокрема, подавати заяву на компенсацію можуть і українці, чиє право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав, у кого немає акта про пошкоджене майно від місцевої влади й вони не подавали заяву на програму єВідновлення; особи, чия оселя на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій.

Сервіс у «Дії» та вимоги до розроблення міжнародного Реєстру створено у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Читайте також: Кабмін спростив умови подання заяв про відшкодування втрат до Реєстру збитків

Як повідомлялося, у 2023 році було створено міжнародний Реєстр збитків, заподіяних агресією Росії проти України, куди з квітня 2024 року можна подати заяву про відшкодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-