Кабмін спростив умови подання заяв про відшкодування втрат до Реєстру збитків

Кабмін спростив умови подання заяв про відшкодування втрат до Реєстру збитків

Укрінформ
Кабінет Міністрів зменшив кількість обов’язкових умов для подання заяви про відшкодування втрат до Реєстру збитків.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Порядку подання заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, що завдані агресією Російської Федерації проти України, до Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Мельничука, згідно із змінами, зменшено кількість обовʼязкових умов для подання заяви. Зокрема, виключено положення щодо наявності права власності на пошкоджений/знищений обʼєкт нерухомого майна, зареєстрованого у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Також виключено з положення щодо наявності у Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією РФ проти України, акта комісійного обстеження обʼєкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ, складеного відповідно до Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії РФ, повʼязаних з пошкодженням будівель та споруд.

Читайте також: Міжнародний реєстр збитків: доповнення єВідновлення чи альтернатива?

Як повідомлялося, 29 березня 2024 року Кабінет Міністрів затвердив Порядок подання заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, що завдані агресією Російської Федерації проти України, до Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-