Уряд схвалив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди із Францією на €200 мільйонів

Уряд схвалив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди із Францією на €200 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів у п'ятницю схвалив проєкт закону про ратифікацію Грантової угоди між урядами України та Франції, яка передбачає залучення € 200 мільйонів на відбудову, а також проєкт відповідного урядового розпорядження.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що ухвалення цих документів необхідне для залучення €200 мільйонів на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури, а також на проєкти у пріоритетних секторах економіки.

«На початку червня під час візиту до Парижа ми домовилися із французьким урядом про надання Україні грантів на €200 мільйонів, які підуть на відновлення країни від наслідків збройної агресії росії. Сьогодні ми зробили ще один крок для фіналізації необхідних внутрішніх процедур...» - пояснила перша віцепрем’єр-міністерка України - міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, допомога від уряду Франції буде спрямована насамперед на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як енергетика, охорона здоров'я, інфраструктура, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, житлове будівництво та цифрові технології.

Читайте також: ЄС зробив перший платіж у €1,5 мільярда від заморожених російських активів

Тепер урядовий законопроєкт має ухвалити Верховна Рада, а потім - підписати Президент.

Як повідомлялося, підписання Грантової угоди між урядом Французької Республіки та урядом України на €200 мільйонів відбулося 7 червня в Парижі під час візиту до Франції Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-