Уряд виділив майже ₴3 мільярди на відновлення прифронтових населених пунктів

Уряд виділив майже ₴3 мільярди на відновлення прифронтових населених пунктів

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"На минулому засіданні в Чернігівській області доручив Міністерству інфраструктури невідкладно опрацювати питання виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт з відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах ... Сьогодні вже ухвалюємо безпосереднє рішення про виділення цих коштів, що прискорить комплексну відбудову цих громад для якнайшвидшого повернення людей та розвитку локальної економіки", - сказав він.

Джерело: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Читайте також: Рятувальники за тиждень допомогли евакуюватися понад 400 цивільним на Донеччині

Шмигаль уточнив, що йдеться про Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни на Харківщині, Тростянець на Сумщині.

Окрім цього, Прем'єр-міністр повідомив, що іншою постановою уряд залучить до реалізації експериментальних проєктів ОВА як замовників будівництва.

"Також сьогодні оновлюємо Стратегію державного регіонального розвитку на 2021-2027 роки. Актуалізуємо її, враховуючи виклики війни та рекомендації Європейського Союзу", - додав він.

За словами Шмигаля, серед цілей уряду - створення умов для повернення українців додому, відновлення й розбудова інфраструктури, інтеграція українських захисників до соціуму громад, підвищення інституційної та фінансової спроможності органів місцевого самоврядування, синхронізація політики регіонального розвитку та інші галузеві політики.

Читайте також: Децентралізація енергосистеми - рецепт порятунку в умовах війни і не тільки

Глава уряду зауважив, що на основі оновленої Стратегії регіони готуватимуть власні стратегічні документи. Зі свого боку Кабмін і профільне міністерство допомагатимуть.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі зруйнована ворогом у жовтні 2022 року багатоповерхівка по вулиці Якова Новицького вже на завершальній стадії відбудови. Проєкт відновлення коштує понад 150 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-