Адміністрація «Охматдиту» звернеться до правоохоронців щодо відмови БФ передати гроші на відбудову

Адміністрація «Охматдиту» звернеться до правоохоронців щодо відмови БФ передати гроші на відбудову

Укрінформ
Адміністрація та колектив Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" мають намір звернутися до правоохоронних органів щодо відмови фонду "Охматдит – Здорове дитинство" передати кошти на відбудову лікарні після ракетної атаки Росії 8 липня.

Про це повідомляється у на сторінці НДСЛ "Охматдит" у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Адміністрація та колектив Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" глибоко шокований відмовою фонду "Охматдит – Здорове дитинство" передати кошти, зібрані благодійниками на відновлення лікарні після російського ракетного удару... Задля захисту інтересів пацієнтів, партнерів та держави, а також для забезпечення вчасного відновлення лікарні, керівництво НДСЛ "Охматдит" має намір звернутися до правоохоронних органів", - зазначають у лікарні.

У НДСЛ підкреслили, що вважають таку позицію фонду неприпустимою.

"Дні до дощів і холодів, які зруйнують те, що залишила ракета, продовжують спливати. Якщо процеси відновлення не будуть запущені негайно, шкода й, відповідно, вартість відновлення лікарні, зростуть у кілька разів", - наголошують в "Охматдиті".

У лікарні також стверджують, що "така позиція фонду, який носить назву "Охматдиту", підриває довіру суспільства та міжнародних партнерів".

Читайте також: МОЗ затвердило перших учасників ради з відновлення «Охматдиту»

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір заявив про відмову благодійного фонду "Охматдит – здорове дитинство" перерахувати кошти лікарні задля відбудови. 

19 липня БО «Благодійний фонд «Охматдит» - здорове дитинство» оголосив конкурс про проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія «Буд-технолоджі». Проєкт «Наші гроші» звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж в інших учасників конкурсу, а також, що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

Читайте також: Ляшко обговорив з представниками будівельних компаній варіанти відновлення Охматдиту

2 серпня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що кошти, зібрані благодійним фондом «Охматдит - здорове дитинство» для відновлення лікарні після російської терористичної атаки, будуть переведені на казначейські рахунки НДСЛ «Охматдит». Їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада, конкурс на відбудову «Охматдиту» буде проведений через «Прозоро».

5 серпня наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит - Раду з відновлення Охматдиту. Вона складатиметься із 15 людей, яких МОЗ затверджуватиме у два етапи. На першому — визначать благодійників, які зробили найбільші пожертви, а також по одному представнику від міністерства і лікарні. На другому етапі відберуть сім представників громадських об’єднань, які працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-