Вільнюс перерахував €300 тисяч на будівництво укриття у дніпровському театрі імені Шевченка

Вільнюс перерахував €300 тисяч на будівництво укриття у дніпровському театрі імені Шевченка

Укрінформ
Вільнюське самоврядування перерахувало 300 тисяч євро на будівництво сховища в театрі імені Тараса Шевченка у Дніпрі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка отримав від Вільнюса спонсорську благодійну допомогу 300 тисяч євро на фінансування проєкту Shelter-art space. Відтак у театрі побудують сховище. Це допоможе театру працювати у надскладних воєнних умовах та виконувати свою головну місію – дарувати людям радість зустрічі з мистецтвом”, - ідеться у повідомленні.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

За словами тимчасового виконувача обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва, «Україна вкотре відчуває потужну підтримку Литви. Як тоді у червні, коли понад 30 країн приєдналися до «Вільнюського заклику до дій» на захист культурної спадщини України”. 

“Партнерські, дружні та культурні звʼязки між нашими державами міцнішають, за що ми безмежно вдячні», – зазначив Карандєєв.

Читайте також: Карандєєв: В укриттях мистецьких шкіл має продовжуватися навчальний процес

У МКІП нагадали, що раніше про такі наміри повідомляв мер столиці Литви Валдас Бенкунскас. Таке зобов’язання було частиною декларації Міжнародної конференції “Шлях до відновлення культурного сектору України”, що відбулась у Вільнюсі у червні 2024 року. 

Також Дніпро є містом-побратимом Вільнюса, а сам Тарас Шевченко зіграв не останню роль у культурному розвитку литовської столиці.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії зазнали пошкоджень чи руйнувань 2024 об’єкти культурної інфраструктури, з них 334 - знищені повністю.

Перше фото: Дніпропетровщина туристична

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-