Олексій Кулеба сказав, чим займатиметься на посаді віцепрем’єра з відновлення

Олексій Кулеба сказав, чим займатиметься на посаді віцепрем’єра з відновлення

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба назвав ключові засади своєї роботи на цій посаді.

Про це ідеться у дописі Кулеби у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Розпочинаю роботу на посаді віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій України", - написав він.

Серед ключових засад роботи Кулеба назвав постійну взаємодію між усіма гілками влади та стейкхолдерами.

"Маємо чути одне одного і тільки так вирішувати нагальні питання. Особливо зараз, у час підготовки до зимового періоду", - наголосив він.

За словами Кулеби, "все, що ми робимо – це для людей і про людей. Насамперед увага на тих, хто постраждав від війни, потребує підтримки держави".

Також серед ключових засад, за його словами, євроінтеграція, відновлення, прозорість і підзвітність.

"Євроінтеграція. Впровадження на місцевому рівні найкращих практик для посилення спроможності громад. Це надасть нові можливості, підходи та стандарти в управлінні. Відновлення. Маємо завершити усе заплановане максимально швидко, максимально якісно. Принцип "відбудувати краще, ніж було" – залишається пріоритетним.

Прозорість та підзвітність. Лише завдяки такому підходу реальними є усі вищеперелічені засадничі ідеї у близькій перспективі", - зазначив Кулеба.

Читайте також: Зеленський - про кадрові зміни: Урядові інституції мають працювати ще активніше, ніж раніше

Він наголосив на важливості оновлення Державної стратегії регіонального розвитку, яка передбачить функціональні території та окремі регіональні політики, врахує спроможність громад, гуманітарний, соціальний, інфраструктурний, демографічний потенціали регіонів та вплив фактору війни.

Також Кулеба заявив: "Продовжимо реформу місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах війни. З урахуванням усіх можливих загроз і викликів воєнного часу – що сьогодні, що у майбутньому".

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня Верховна Рада підтримала призначення Кулеби на посаду віцепрем'єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад та територій.

Фото: Фейсбук Олексія Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-