У Харківському районі будують автономну підземну школу

У Харківському районі будують автономну підземну школу

Фото
Укрінформ
В одному з селищ Харківського району будують підземну школу, в якій зможуть навчатися в одну зміну 150 дітей, об’єкт мають здати за два місяці.

Про це журналістам повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Складний об’єкт з точки зору будівельної частини, інженерії, багато замовлених нюансів, зокрема, щодо інклюзивності - це ліфти. Енергетика, електрика, повна автономність. Плануємо завершити роботи за два місяці. Захисна споруда використовуватиметься для навчання в кілька змін. В одну зміну можна навчати 150 дітей”, - сказав Синєгубов.

У селищі, де будують захисну споруду, немає жодного укриття - ні для жителів, ні для держорганів та установ, розташованих у центрі населеного пункту.

“Тому це фактично об’єкт подвійного призначення. Як укриття він розрахований на 500 людей”, - зазначив Синєгубов.

У Харківському районі будують автономну підземну школу / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Загалом у процесі будівництва на Харківщині зараз 6 захисних споруд для освітніх закладів.

“Є, звичайно, і проблемні питання з підрядними організаціями. Сьогодні були в одному з населених пунктів, Лозова - темпи робіт незадовільні. Будемо вирішувати, що робити: або підрядник виправить ситуацію, або будемо розривати договори. Тому що, як ми бачимо, вони не встигають до нового року освоїти кошти і збудувати об’єкт, а у нас, згідно з постановою (уряду про виділення коштів із держбюджету на укриття, – ред.), основною вимогою є освоєння коштів до 31 грудня”, - пояснив Синєгубов.

Читайте також: У Харкові 5,5 тисячі дітей навчатимуться офлайн, будуються ще три підземних школи

За даними ОВА, додаткові 2,1 млрд грн державної субвенції спрямують на 23 захисні споруди, які розташовані у 19 громадах Харківщини. З них 300 млн грн - передані на місто Харків.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці весни у місті Люботин Харківського району відкрили першу в області підземну школу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-