На Вінниччині відкрили дві відремонтовані коштом ЄС школи

На Вінниччині відкрили дві відремонтовані коштом ЄС школи

Фото
Укрінформ
У селах Стрижавка та Мізяківські Хутори у Вінницькій області відкрилися дві відновлені школи, в яких навчатимуться понад 700 учнів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

За інформацією Мінвідновлення, проєкти з ремонту шкіл у селах Стрижавка та Мізяківські Хутори вартістю 380 тис. та 205 тис. євро відповідно були втілені у межах «Програми з відновлення України» - спільної ініціативи Європейського Союзу та його банку, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), спрямованої допомогти українським містам у реконструкції соціальної інфраструктури.

Зауважується, що відновлення шкіл, зокрема, передбачало покращення ізоляції стін і дахів, встановлення нових енергоефективних вікон та дверей. Завдяки модернізації будівель викиди CO2 буде зменшено до 30%, а споживання теплової енергії – на 15% щорічно.

Нині у регіоні впроваджується 7 проєктів із відновлення в межах двох програм ЄІБ: «Програми раннього відновлення України» та «Програми з відновлення України». Серед них 4 школи, 2 об’єкти критичної інфраструктури та одна адміністративна будівля. Два субпроєкти вже успішно завершені, а інші перебувають на різних етапах будівництва.

Читайте також: У Харкові понад тисячу дітей готуватимуть до школи у метро

Найближчим часом на сайті міністерства буде оголошено наступну програму - «Програма відновлення України ІІІ», в межах якої громади зможуть подавати заявки на проєкти з реконструкції у сферах освіти, охорони здоров’я, теплопостачання, соціального житла, водопостачання та водовідведення.

Як повідомлялося, у Бучі відкрили водопровідну споруду, відновлену за підтримки Європейського інвестбанку.

Фото: пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-