Франція поставить Україні 19 тисяч тонн залізничних рейок

Франція поставить Україні 19 тисяч тонн залізничних рейок

Укрінформ
У межах двостороннього співробітництва між урядами України та Франції АТ «Укрзалізниця» отримає 19 тис. тонн рейок для оновлення 150 км залізничних колій.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

Наголошується, що спільні проєкти з відновлення України обговорили спеціальний уповноважений президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єр Ельброн та віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба. Зокрема, йшлося про розбудову залізничної інфраструктури, співпрацю в галузі авіаційного транспорту, відбудову Чернігівської області тощо.

«Так, за попереднім договором, французька сторона має поставити 19 тис. тонн залізничних рейок, що дасть можливість оновити 150 кілометрів колій. Перша партія поставок запланована на січень 2025 року», - йдеться в повідомленні.

Також в межах грантової угоди з Французькою Республікою, очікується, що через Фонд підтримки критичної інфраструктури та пріоритетних галузей економіки України буде отримано 200 млн євро.

Кулеба підкреслив, що Україна зацікавлена у продовжені двох спільних проєктів – водопостачання Києва та роботі у сфері авіаційного транспорту. Зокрема, українська сторона зацікавлена у підтримці відновлення аеронавігаційної системи та розширенні програми тренувань персоналу “Украероруху”.

П’єр Ельброн своєю чергою наголосив, що всі спільні проєкти рухаються динамічно та постійно розвиваються. Франція у двосторонній співпраці фокусується на підтримці українських регіонів та розвитку місцевого самоврядування, а також конкретних проєктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Грантова угода на €200 мільйонів: Україна і Франція обговорили список пріоритетних проєктів з відбудови

Як повідомлялося, Україна та Франція визначили ключові напрямки співпраці в межах грантової угоди на 200 млн євро, зосередившись на відновленні енергетики та критичної інфраструктури України.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-