Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України

Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України

Укрінформ
Італія на різних рівнях посилюватиме підтримку України у відновленні енергосектору.

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка зі спеціальним представником міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та стійкості України Давіде Ла Чечіліа, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«Ключовою темою розмови стали напрямки допомоги українському енергосектору в процесі відновлення після російських атак та його подальшого розвитку», - зазначають в міністерстві.

Так, Ла Чечіліа запевнив, що Італія посилюватиме підтримку України в цілому і, зокрема, українського енергосектору на різних рівнях – міждержавному, G7+, Європейського Союзу, а також на рівні приватних компаній.

Своєю чергою Галущенко зазначив, що наразі першочерговими є проєкти з розбудови розподіленої генерації, резервного живлення критичної інфраструктури та посилення захисту енергооб’єктів.

Учасники зустрічі обговорили питання розвитку відновлюваної енергетики, а саме сонячної генерації. Міністр подякував італійській стороні за участь у кампанії, яка реалізується за ініціативою Європейської комісії, щодо забезпечення сонячними панелями українських закладів системи охорони здоров’я.

Також сторони обговорили підготовку до конференції з відбудови, яка відбудеться наступного року в Італії.

Читайте також: Загальний обсяг допомоги Естонії українській енергетиці перевищив 320 тонн обладнання

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський обговорив із Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні відновлення української енергетичної системи та реалізацію Формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-