Чехія допоможе відновити Дніпропетровщину

Чехія допоможе відновити Дніпропетровщину

Укрінформ
Чеська Республіка готова взяти патронат над відновленням Дніпропетровської області, у пріоритеті – проєкти у сфері генерації енергії, водопостачання та охорони здоров’я.

Про це повідомило у Фейсбуці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає Укрінформ.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба та урядовий уповноважений Чеської Республіки з питань відновлення України Томаш Копечний обговорили питання відновлення генерації енергії, водопостачання та сфери охорони здоров’я на Дніпропетровщині.

Для реалізації проєктів відбудови у регіоні запрацює робоча група, а також буде відкрите генеральне консульство Чеської Республіки в Дніпрі.

«Ми будемо дуже раді сфокусуватися на новому проєкті, який ми з вами погодимо, і докласти всіх зусиль там, де інші відмовляються це робити”, – наголосив Копечний.

В межах підтримки Дніпропетровщини у період 2023-2024 років Чехія вже надала багатофункціональні медичні ліжка та дизель-генератори для Кривого Рогу, а для Марганця та Нікополя – газові обігрівачі, медичне обладнання та станції очищення води.

Читайте також: Визначені переможці конкурсу архітектурних рішень із відбудови зруйнованих шкіл

Як повідомлялося, Чехія отримала ще одне важливе джерело коштів, з яких фінансуватиме постачання вкрай необхідних Україні боєприпасів великого калібру - прибутки від заморожених у країнах Європейського Союзу статків Центробанку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-