Нідерланди виділяють Україні €209,5 мільйона на відновлення критичної інфраструктури

Нідерланди виділяють Україні €209,5 мільйона на відновлення критичної інфраструктури

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп заявив, що Нідерланди виділяють Україні 209,5 млн євро на відновлення критичної інфраструктури.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х.

«Нідерланди оголосили про новий пакет підтримки на суму 209,5 млн євро, спрямований на відновлення критичної інфраструктури, в тому числі через ЄБРР, та надання гуманітарної допомоги. Ми вносимо 45 млн євро до Фонду підтримки енергетики України та фінансуватимемо постачання необхідного обладнання», - йдеться у повідомленні.

Велдкамп заявив, що українці готуються до однієї з найсуворіших зим, і для того, «щоб Україна витримала, їй потрібна енергія».

Читайте також: Партнери за два роки зібрали понад $4 мільярди на відновлення енергетики України - Блінкен

«Щоб Україна вистояла, їй потрібна енергія. На сьогоднішній зустрічі з міністрами закордонних справ країн G7 та партнерами, включно з міністром закордонних справ Андрієм Сибігою, я наголосив, що ми маємо об'єднати зусилля, щоб забезпечити це», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що Україна може незабаром отримати три пускові установки до ЗРК «Patriot».

Фото: Х/Каспар Велдкамп

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-