Швейцарія надасть додаткове фінансування на проєкти відновлення України

Швейцарія надасть додаткове фінансування на проєкти відновлення України

Укрінформ
Уряд Швейцарії пропонує Україні додаткові програми допомоги і має намір залучити до проєктів відновлення приватний сектор.

Як передає Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення, про це йшлося під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби із послом Швейцарії в Україні та Молдові Феліксом Бауманном.

“Ще одним важливим фокусом нашої співпраці залишаються проєкти “Раннього відновлення”, в рамках якого Уряд Швейцарії планує виділити 1,5 млрд швейцарських франків на проєкти реконструкції в Україні на наступні 4 роки. З них 1 млрд буде спрямовано, як і раніше, на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу. Решта суми буде направлена на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору”, – зазначив Бауманн.

За його словами, в Україні працюватиме представник швейцарського уряду, який буде відповідальний за реалізацію цього проєкту. Вже зараз у Києві делегація приватного сектору знайомиться із потребами України у сферах, за які відповідає міністерство, у середньо- та довгостроковій перспективі.

Очікується, що допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах.

Своєю чергою Кулеба подякував Швейцарії за постійну та системну підтримку України. Він додав, що зони відповідальності міністерства тепер додається сфера підтримки внутрішньо переміщених осіб, яких наразі в Україні понад 4,5 мільйона.

«Тому один із фокусів співпраці – будівництво житла для таких категорій. Ми зацікавлені в активізації регіональних програм і ми могли б розширити нашу співпрацю в рамках того фінансування, що пропонує Швейцарія”, – сказав Кулеба.

Окремо сторони обговорили співпрацю Міністерства та Уряду Швейцарії в рамках секторальної робочої групи щодо децентралізації та регіональної політики. Зосередили увагу на тематичному наповненні роботи даної групи, що має підвищити ефективність формування регіональної політики.

Також у міністерстві відбулася зустріч з делегацією Державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO), які прибули до України, аби провести 14-те засідання Українсько-швейцарського Спільного Комітету. У Міністерстві представники SECO презентували план заходів з метою підтримки України у відновленні із залученням швейцарського приватного сектору.

Читайте також: Швейцарія надасть ₣58,7 мільйона на цифровізацію України

Як повідомлялося, заступник міністра енергетики України Роман Андарак обговорив із заступником директора з міжнародного фінансування підприємств та підтримки зовнішньої торгівлі Дирекції Загального казначейства Франції Армелем Касте пріоритети допомоги українському енергосектору.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-