Відновлення енергетичної інфраструктури: банки схвалили заявок майже на ₴8 мільярдів

Відновлення енергетичної інфраструктури: банки схвалили заявок майже на ₴8 мільярдів

Укрінформ
За останніх чотири місяці банки отримали 2484 заявки від бізнесу на кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури та схвалили заявок на 7,9 млрд грн.

Про це повідомляє Національний банк України, передає Укрінформ.

«З червня по вересень 2024 року банки отримали 2484 заявки від бізнесу на кредитування проєктів із відновлення енергетичної інфраструктури на загальну суму 54,8 млрд грн. Вже схвалено заявки (підписані угоди і ті, що готуються до підписання) на суму 7,9 млрд грн», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що обсяг валового портфеля кредитів, пов’язаних з енергетичними потребами юридичних осіб, становить 2 млрд грн.

Загальна профінансована з червня потужність за наданими бізнесу позиками становить близько 200 МВт. Зокрема, найбільші обсяги коштів виділено на придбання та монтаж газопоршневих когенераційних установок (96 МВт), купівлю дизельних та бензинових генераторів (51 МВт) та будівництво СЕС (49 МВт).

Читайте також: У Міненерго обговорили з данською делегацією інвестиції для відновлення енергетики

Крім того, впродовж вересня громадянам надано 1,1 тис. кредитів загальним обсягом 27 млн грн. Обсяг валового портфеля кредитів, пов’язаних з енергетичними потребами фізичних осіб, наразі становить 89 млн грн.

Як повідомлялося, у червні 2024 року 20 банків підписали меморандум про готовність фінансувати відновлення енергетики. Відповідно до меморандуму, базова ставка кредитування становить від 13,5% річних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-