У Міненерго обговорили з данською делегацією інвестиції для відновлення енергетики

У Міненерго обговорили з данською делегацією інвестиції для відновлення енергетики

Укрінформ
Заступник міністра енергетики України Роман Андарак провів зустріч з делегацією Данії у межах Українсько-данського енергетичного партнерства, де обговорювалася співпраця у відновленні енергетичного сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

"Сторони обговорили поточний стан української енергосистеми після масованих російських атак, потреби енергосектору та механізми залучення інвестицій для його відновлення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники данської сторони ознайомили керівництво Міненерго з намірами продовжувати підтримку відновлення України, закріплену у новій стратегічній програмі на 2025-2028 роки. Зокрема, реконструкція і відновлення енергосектору є одним із пріоритетних напрямків цієї програми.

Крім того, сторони приділили увагу перспективам поглиблення співпраці у сфері ВДЕ, зокрема вітровій генерації, значний досвід з розвитку якої має Данія.

Читайте також: Галущенко обговорив з молдовським колегою роботу енергосистеми в екстрених ситуаціях

Як повідомлялося, раніше заступник міністра енергетики України Роман Андарак обговорив із заступником директора з міжнародного фінансування підприємств та підтримки зовнішньої торгівлі Дирекції Загального казначейства Франції Армелем Касте пріоритети допомоги українському енергосектору.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-