Заступники глави ОП і генсека ООН обговорили залучення Програми розвитку до відбудови України

Заступники глави ОП і генсека ООН обговорили залучення Програми розвитку до відбудови України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква і заступник генерального секретаря ООН Хаолян Сюй обговорили залучення Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй до відбудови України.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

«Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зустрівся із заступником генерального секретаря ООН, заступником адміністратора Програми розвитку ООН (ПРООН) Хаоляном Сюєм, який перебуває в Україні з візитом. Основна тема зустрічі – залучення ПРООН до відбудови України: і до відновлення об’єктів критичної інфраструктури вже зараз, і до комплексної реконструкції в майбутньому», - йдеться у повідомленні.

Жовква відзначив активну роботу ПРООН у відбудові енергетичних об’єктів, пошкоджених під час масованих російських обстрілів, і постачання необхідного обладнання для проходження опалювального періоду.

Окремо під час зустрічі обговорено гуманітарне розмінування. Хаолян Сюй наголосив на тому, що Програма розвитку ООН і надалі сприятиме цьому в місцевих громадах, зокрема залучаючи ветеранів.

Читайте також: ООН надаватиме гумдопомогу Україні, поки йде війна, але ресурсів дедалі менше - координатор

Заступник керівника ОП розповів про реалізацію Формули миру та підготовку до другого Саміту миру, а також висловив сподівання, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш особисто візьме в ньому участь.

Як повідомляв Укрінформ, гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале заявив, що ООН має намір і надалі активно підтримувати уряд України у підвищенні ефективності реалізації соціальних програм та реагуванні на гуманітарні виклики.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-