Китай подарував Африканському Союзу штаб-квартиру і 95 мільйонів доларів на додаток

Укрінформ
У неділю у столиці Ефіопії Аддіс-Абебі відкрився 18-й самміт Африканського Союзу, присвячений питанням сприяння внутрішньорегіональній торгівлі і забезпечення безпеки на Чорному Континенті

.

Про це повідомляє у неділю китайська преса.

Самміт проходить в новому Конференц-центрі, урочиста церемонія якого відбулася напередодні. Це 20-поверхова будівля, в якій також розташується штаб-квартира Союзу, зведена на кошти китайського уряду. Почесним гостем на 2-денній зустрічі став і представник КНР – голова Всекитайського комітету Народної політичної консультативної поради Китаю Цзя Цинлінь. За його словами, будівля штаб-квартири є «символом взаємин, що неухильно заглиблюються, між Китаєм та Африканським Союзом».

Під час зустрічі з головою АС Обіангом Нгуємою Мбасого та іншими керівниками Союзу Цзя Циньлінь також проінформував, що його країна надасть Африканському Союзу протягом найближчих 3 років 600 млн юанів (близько $95 млн) для здійснення двосторонніх проектів. Він пообіцяв, що Китай неухильно підтримуватиме незалежність Африки, сприятиме підтриманню на континенті миру і стабільності. Глава НПКРК високо оцінив роль Африканського Союзу, відзначивши, що цей орган «добився того, що незалежно вирішує питання, що стосуються Африки, і підтримує її єдність і гідність». Він також додав, що Китай «цінує постійну підтримку корінних інтересів Китаю з боку АС», - повідомляє у неділю китайська преса.

Китай став для Африки останніми роками найбільшим торговельним партнером - двосторонній товарооборот збільшився з $12 млн в 1950 році до $160 млрд у 2011-му. Пекін активно інвестує у континент, його капітали – більш як 2 тисяч компаній - у цій частині Світу збільшилися з $490 млн у 2003 році до $14,7 млрд в 2011-м. Вони працюють в основному у таких сферах як гірничодобувна, фінансова, виробнича, будівельна туристична, сільськогосподарська тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-