Сенат США проголосував за заборону продукту

Сенат США проголосував за заборону продукту "Лабораторії Касперського"

Укрінформ
Сенат США проголосував за заборону федеральним установам використовувати продукцію російської компанії "Лабораторія Касперського".

Про це повідомляє Reuters.

"Сенат США в понеділок проголосував за заборону використання федеральним урядом продукції фірми з комп'ютерної безпеки "Лабораторія Касперського", яка базується в Москві, посилаючись на те, що компанія може бути пішаком Кремля та становить загрозу національній безпеці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ця поправка була внесена до оборонного бюджету США на наступний рік.

Документ закріплює та розширює рішення адміністрації Дональда Трампа, яка минулого тижня наказала усім цивільним держустановам протягом трьох місяців видалити софт "Касперського" зі своїх інформаційних мереж, пише агентство.

Читайте також: Російський антивірус Касперського виводять з вільного продажу в США

Повідомляється, що за поправку також повинна проголосувати Палата представників США. У Сенаті сподіваються, що вона отримає там підтримку.

"Лабораторія Касперського", яка має близько 400 мільйонів клієнтів у всьому світі, заперечує звинувачення у шпигуванні на користь Кремля.

Раніше повідомлялося, що керівник російської компанії "Лабораторія Касперського" запрошений на слухання до Комітету Палати представників США з питань науки, космосу й технологій щодо можливості використання його антивірусів російськими спецслужбами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-