Прем'єр Словаччини запропонував €1 мільйон за інформацію про вбивство журналіста

Прем'єр Словаччини запропонував €1 мільйон за інформацію про вбивство журналіста

Укрінформ
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запропонував 1 млн євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста Яна Кучака.

Про це повідомляє BBC.

"Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запропонував винагороду - 1 млн євро (1,2 млн доларів США) тому, хто надасть інформацію у справі про вбивство журналіста-розслідувача", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після резонансного вбивства декілька словацьких газет надрукували останню статтю Кучака, в якій він написав про зв'язок між італійською мафією та політичною корупцією на високому рівні.

За словами британського колеги, у публікації убитого журналіста йдеться про фіктивні виплати з фондів ЄС громадянам Словаччини та Італії, які, можливо, причетні до італійського організованого злочинного угруповання з Калабрії - "Ндрангета".  

Тим часом в словацькій пресі не стихають спекуляції щодо мотиву злочину.

Читайте також: У Словаччині вбили журналіста-розслідувача

Як повідомлялося, 26 лютого стало відомо, що у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Кучака та його подругу. Їхні тіла знайшли у помешканні у селі Велька Мача неподалік міста Трнава на заході країни. Поліція розслідує справу як подвійне вбивство. Найбільш вірогідним мотивом вбивства правоохоронці вважають професійну діяльність Кучака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-