Червона картка Путіну: у Брюсселі вимагали забрати ЧС у Росії та звільнити Сенцова

Червона картка Путіну: у Брюсселі вимагали забрати ЧС у Росії та звільнити Сенцова

Фото
Укрінформ
У Брюсселі пройшла маніфестація у рамках всесвітнього дня на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, протиправно ув'язненого у Росії.

Активісти також виступили на підтримку усіх інших політичних в’язнів Кремля, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми звертаємося до політичних лідерів світу сприяти звільненню українських заручників у Росії. Ми просимо урятувати Сенцова. Санкції проти агресивної Росії мають бути продовжені й посилюватися», - наголошували учасники, серед яких були українські дипломати та активісти, а також друзі України з інших країн Європи та світу.

Учасники акції також заочно показали президенту Путіну червону картку на знак неприпустимості й небезпеки проведення на території агресивної Росії Чемпіонату світу з футболу.

Читайте також: ФІФА проігнорувала запит РФ щодо створення фан-зон в Криму до ЧС-2018

Представник України при ЄС Микола Точицький нагадав, що наступного тижня Європарламент проголосує резолюцію на підтримку Сенцова та інших українських політичних в’язнів Кремля.

Символічно, що під час маніфестації місцевий вуличний музикант-скрипаль виконував всесвітньо відомий твір «Мелодія» українського композитора Мирослава Скорика.

Фото: Андрій Лавренюк

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-