Санкції проти КНДР повинні залишатися - міністр оборони Канади

Санкції проти КНДР повинні залишатися - міністр оборони Канади

Укрінформ
Канада вірить у необхідність і можливість дипломатичного виходу із північнокорейської ядерної кризи, але вважає санкції необхідними.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада рішуче налаштована працювати над досягненням миру й стабільності на Корейському півострові. Ми переконані, що дипломатичне розв'язання ядерної проблеми Північної Кореї є необхідним і можливим та вітаємо чинний діалог стосовно цього. Санкції Радбезу ООН, запроваджені проти КНДР мусять, однак, залишатися в дії, доки Пхеньян не вживе конкретних дій із дотримання своїх міжнародних зобов’язань”, - сказав Саджан.

Він додав, що Канада продовжить брати участь в авіаційному та морському контролі за дотриманням міжнародної санкційної політики проти КНДР. “Патрульний літак ВПС Канади повернеться до регіону для допомоги у боротьбі із морською контрабандою КНДР, особливо використанням Північною Кореєю міжкорабельної доставки перероблених паливних продуктів. Окрім цього, військовий човен “Калгарі”, який перебуває у регіоні у рамках тривалої присутності Канади, теж долучиться до цих зусиль”, - наголосив міністр.

За його словами, участь Канади у координованих міжнародних зусиллях разом із партнерами й союзниками “демонструє міжнародну солідарність на підтримку миру, стабільності та безпеки на Корейському півострові”. “Ми сповна підтримуємо санкційний режим, що схиляє Північну Корею до повної й незворотної відмови від зброї масового знищення та балістичної ракетної програми. Ми й надалі працюватимемо із партнерами над повною й ефективною імплементацією санкцій”, - зауважив Саджан.

Читайте також: Японія закликає продовжити тиск на КНДР

Як повідомлялося, міжнародна спільнота домовилася посилити контроль за дотриманням санкцій проти КНДР під час зустрічі міністрів оборони у Ванкувері в січні цього року. Наприкінці квітня 2018 року Канада направила до Азії свій розвідувальний літак, який мав долучитися до міжнародної місії із контролю за санкційним режимом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-