Французький міністр не побачила результатів

Французький міністр не побачила результатів "перезапуску" відносин з Москвою

Укрінформ
Міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі не побачила конкретних результатів «перезапуску» відносин з Російською Федерацією упродовж останнього року.

Про це вона заявила під час нещодавніх слухань в Європарламенті повідомило британське видання National Post

«Намагання Франції вибудовувати нові відносини з Росією упродовж останнього року, щоб повернути Москву до складу провідних індустріальних країн, поки не принесли жодних результатів. Якщо стоїть питання: чи були конкретні результати в діалозі, який Франція розпочала з Росією, я щиро відповім, що ні», - наголосила Флоранс Парлі.

За її словами, роль Росії в Лівії, де вона підтримує противників уряду Триполі, є загрозою для Європейського Союзу.

«Ми не задоволені цією роллю ... але, намагаючись досягти припинення вогню в Лівії, нам потрібно вести діалог з Росією», - сказала міністр, додавши, що Лівія - це не «єдиний домен, де необхідне обговорення».

На думку французького військового експерта Жана-Домініка Мерше, союзники Парижа по НАТО стурбовані збільшенням російського впливу в Лівії.

«Якщо кілька країн-союзників Франції поділяють цю стурбованість, то ще більше вони бояться бачити, як міграційний шлях через Сердземномор’я може поступово перейти під контроль Росії», - переконаний експерт, додавши, що відновлення «стратегічного діалогу» між Макроном та Путіним не обов'язково заспокоїло їх.

Читайте также: Під посольством РФ активісти протестують проти "обнулення" Путіна

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон торік заявляв, що відчуження Росії було б «стратегічною помилкою», тому він хотів би допомогти Москві у врегулюванні найбільших світових криз, зменшивши при цьому недовіру між Росією, НАТО та ЄС. У вересні 2019 року він направив своїх міністрів оборони та закордонних справ до Москви для початку діалогу, завершивши у такий спосіб 4-річне заморожування дипломатичних візитів високого рівня, і призначив спеціального посланника, щоб досягти прогресу в так званому структурованому діалозі в п'ять пунктів, який він запропонував президентові Володимиру Путін. Такі дії французького президента занепокоїли уряди країн ЄС, особливо на сході спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-