Імпічмент Трампа: оприлюднили юридичні позиції обвинувачення

Імпічмент Трампа: оприлюднили юридичні позиції обвинувачення

Укрінформ
Менеджери з імпічменту Дональда Трампа в Сенаті США представили основні позиції сторони обвинувачення, підкресливши, що він несе пряму відповідальність за напад своїх прихильників на Конгрес США і спричинені жертви.

Про це повідомило видання The Hill, передає Укрінформ.

«Те, як повівся президент Трамп, має бути визнане неприйнятним у найчіткіших та однозначних термінах. Це не партійне питання», - наголошується у тезах менеджерів з імпічменту.

При цьому підкреслюється, що дії Трампа напряму загрожували фундаментальним основам, які забезпечують проведення будь-яких політичних дебатів та врегулювання розбіжностей.

«Це також загрожувало конституційній системі, що захищає основні свободи, які ми цінуємо», - підкреслюється в аргументах сторони обвинувачення.

При цьому зазначається, що поведінка Трампа «вимагає», щоби його засудили і заборонили обіймати державні посади.

Читайте також: У Білому домі вагаються, чи надавати Трампу звіти розвідки

Юридична позиція, оприлюднена у вівторок дев’ятьма конгресменами-демократами, які виступатимуть як менеджери з імпічменту під час слухань у Сенаті, є детальним аналізом аргументів сторони обвинувачення. Слухання в верхній палаті Конгресу США мають розпочатися 9 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, демократи в Палаті представників, а також десятеро республіканців 13 січня оголосили імпічмент президентові Дональду Трампу за «підбурювання до заколоту проти республіки, яку він присягнув захищати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-