Польща закрила небо для літаків з Білорусі

Польща закрила небо для літаків з Білорусі

Укрінформ
Уряд Польщі прийняв рішення закрити повітряний простір країни для білоруських літаків з 27 травня.

Відповідне розпорядження опубліковано у Віснику законів Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Запроваджується заборона на використання повітряного простору Польщі повітряними суднами, які використовуються авіаперевізниками з Республіки Білорусь”,- йдеться в повідомленні.

Розпорядження набуває чинності 27 травня.

Окрім того, про рішення уряду РП заборонити білоруським літакам польоти в повітряному просторі країни повідомив у середу речник Ради міністрів Пьотр Мюллер.

Читайте також: «Це фальшива інформація»: Польща відреагувала на заяви Лукашенка про вибухівку на Ryanair

Польська авіакомпанія LOT сьогодні поінформувала про призупинення всіх рейсів до Мінська, а також про визначення нових маршрутів в обхід повітряного простору Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня рейс FR4978 ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, екстрено приземлився в аеропорту Мінська у зв'язку з повідомленням про мінування.

Читайте також: Чисте небо Білорусі. Авіакомпанії шукають обхідні маршрути

Це була спецоперація білоруського КДБ з метою затримання засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака. Після приземлення він та його подруга Софія Сапега були затримані.

У зв'язку з цим прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував розглянути на саміті ЄС 24-25 травня питання про призупинення авіасполучення між Білоруссю та Євросоюзом. Глави європейських урядів погодилися на впровадження таких обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-