Штурм Капітолія: Копи звинуватили Трампа у зв'язку з екстремістами та подали до суду

Штурм Капітолія: Копи звинуватили Трампа у зв'язку з екстремістами та подали до суду

Укрінформ
Семеро поліціянтів Капітолію США подали до суду на колишнього президента Дональда Трампа, звинувативши його у змові з крайніми правими екстремістськими угрупованнями.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Позов поданий до федерального суду Вашингтона, округ Колумбія. У ньому офіцери стверджують, що напад став кульмінацією, що тривала декілька місяців після риторики Трампа, який, за їхніми словами, знав про можливість насильства та активно заохочував його в надії зупинити підтвердження перемоги президента Джо Байдена на виборах.

Читайте також: Суд у Штатах виправдав копа, який застрелив ветеранку ВПС під час штурму Капітолія

У позові стверджується, що Трамп був в змові з екстремістськими групами The Proud Boys і The Oathkeepers, а також з вкрай правими політичними діячами, включаючи Роджера Стоуна і Алі Олександра, які сприяли виступу Трампа біля Білого дому прямо перед атакою на Капітолій.

Читайте також: Штурм Капітолія: комітет допитував поліцейських і втирав сльози

"Трамп разом з іншими обвинуваченими навмисно і наполегливо висував і заохочував неправдиві заяви про фальсифікації виборів, щоб дискредитувати результати виборів і нещиро викликати обурення серед своїх прихильників", - йдеться в позові.

Читайте також: У США покінчили з життям ще двоє поліцейських, які захищали Капітолій

Раніше повідомлялося, що протягом кілька днів після штурму Капітолія покінчили з життям працівник столичного відділку поліції 35-річний офіцер Джефрі Сміт та офіцер поліції Капітолію 51-річний Говард Лібенгуд.

Читайте також: У справі про штурм Капітолія ухвалили перший вирок

6 січня Конгрес США мав затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах, що відбулися 3 листопада 2020 року. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прибічників Трампа, які увірвалися до Капітолія. Унаслідок зіткнень загинули п'ятеро людей.

На сьогодні у зв’язку зі штурмом Капітолія заарештовано понад 550 осіб, і майже десяток із них визнали свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-